Последни Рецепти
Последни Статии

Питка със сирене

Добавено в Наши гости

Добави към моето меню

Питка със сирене

рецепта Teodora Markova
Любимата питка със сирене на розички на сина!

pitka sirene 1
Продукти:
• 1 кг брашно (може и малко повече)
• 1 кубче мая
• 1 с.л. сол
• 1 с.л. захар
• 1 с.л. олио
• 1 ч.л. оцет
• 500 г кисело мляко
• 200-300 мл хладка вода
• 2 бр. яйца

За плънката:
• 2-3 бр. яйца
• 300-400 г сирене
За намазване:
• 150-200 г смесена мазнина – олио, масло, маргарин – по избор
• 1-2 бр. яйца

Приготвяне на Питка със сирене:

* От изброените продукти се замесва тесто, разделя се на питки, питките се разточват на кори.
* Всяка кора се маже с мазнина и се поръсва обилно с плънка. Две по две се завиват на руло и се режат на 4-5 см.
* Получените парчета се обръщат с разреза нагоре и се подреждат в намаслена тава.
* Готовата тава се намазва с яйце и се оставя да втаса.
* Пече се първо 10 минути на силна фурна, а след това се намалява на умерена, общо около 50-60 минути.
* Изпеченият тутманик се напръсква леко с вода и се завива, за да се задуши.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории