Питки по кемерски
Добави към моето меню
Питки по кемерски
Рецепта Galq Davidova
Питки по кемерски (Кемерки)
Продукти
½ л. прясно мляко,
1 кубче мая,
3 яйца,
1 ч.л. захар,
1 с.л. сол,
3-4 с.л. масло (маргарин, не олио),
брашно около 1 кг
Приготвяне
• Замесва се меко еластично тесто, което се оставя да втаса
• Готовото втасало тесто се разделя на 16-20 топки, които се разточват малко и се пълнят с плънката.
• Завиват се да покрият плънката и с краищата се слагат отдолу в намазана с олио тава
• Оставят се отново да втасат, намазват се с жълтък и по желание се поръсват със сусам или други семена.
• Пекат се в загрята фурна на 200 градуса, до готовност
Приготвяне на плънката
500 г кромид лук
500 г кайма
Подправки – риган, чубрица, червен и черен пипер
В голям съд (тиган, тенджера) се задушава първо 500 кг лук, добавя се 500 г кайма (наситнени кубчета св. месо) и се подправя с чубрица, риган, черен и червен пипер.