Последни Рецепти
Последни Статии

Кавърма на плоча

Добавено в Аламинути, Българска кухня, Ястия със свинско

Добави към моето меню

Кавърма на плоча
рецепта класика и българска традиция

свинско месо от филето, крехко месо около 1кг
2 -3 глави кромид лук
лютиви пиперки или печени червени чушки
1 ч.ч. гъби печурки
2 -3 с.л. олио
50 мл червено вино
2 -3 червени домати (или 2-3 с.л доматено пюре)
магданоз за поръсване
чубрица и черен пиер на вкус

Месото (за предпочитане е да бъде прясно осолено) се начуква, както за шницел, посолява се и се пече върху грил тиган или върху плочата на печката, предварително намазана с мазнина.

Лукът, нарязан на ситно, се задушава в мазнината до омекване. Прибавят се ситно нарязаните гъби, домати и лютиви пиперки (по желание, може и с печени червени чушки) и също се задушават до омекване.
Разбъркват се с виното, чубрицата и магданоза.

Изпеченото филе се нарязва на ивици, върху всяка от които се поставя по малко от задушената смес.

Поднася се задължително с бутилка червено вино.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    chery_k // March 14th, 2008 at 12:24 am

    ммм вкусно