Плодове за красива кожа
Добави към моето меню
Kрасотата на тялото може да привлече, но само красотата на душата може да задържи
Да съхрани една жена младостта си колкото може по-дълго време е изконно желание за всяка жена. В името на това желание се правят и много жертви, някои от които и неоправдани, защото декоративната козметика не може да замени младостта на душата и гъвкавостта на тялото.
Грижите за кожата е една от основните. Някои смятат, че за поддържане на тонуса на кожата трябва да се пие много вода. Но се казва, че не е така. Според учени от Британския център по хранене „Най-разпространения начин за поддържане на младостта на кожата с помощта на вода не основан на проверени факти и няма аргументи за потвърждение на тази теория“
Най-полезните плодове за кожата на лицето
плодове през лятото
Според специалистите най-добрия и надежден начин за съхранение на кожата здрава привлекателна е употребата на много свежи плодове и зеленчуци, защото залог за красотата е здравословното хранене. Плодове за свежа кожа Това означава да приемаме чрез плодовете витамини – А, В, С, Е. ако някои елемент липсва кожата става суха и груба.
Освен с насищане от необходимите витамини трябва да пазим кожата от
– Попадане на пряка слънчева светлина и да използваме слънче защитни средства
– Цигарен дим – кожата губи своята еластичност и по-бързо старее
И така, ако искате да имате хубава кожа – хранете се правилно, използвайте слънцезащитна козметика и не пушете.
плодове през зимата
Диета за разхубавяване
Най-общо – основават се на правилата на здравословното хранене. А те са прости и лесни за следване:
1. Никога не преяждайте.
2. Придържайте се към тегло, препоръчително за възрастта и пола ви.
3. Избягвайте еднообразната храна независимо от вкусовите ви пристрастия. (и финансови или битови проблеми) Старайте се да обогатявате менюто си всеки ден с нещо ново.
4. Правете икономия от всичко друго, но не и от плодовете и зеленчуците. Не забравяйте млечните продукти, ядките, пълнозърнестия хляб.
5. Яжте по възможност плодовете и зеленчуците в суров вид. Избягвайте консервираните храни, особено наситените със сол, нитрати и нитрити.
6. Не се лишавайте съвсем от мазнини, но бъдете внимателни с тях, когато ги ползвате.
7. Плесенясала ли е храната, изгнили ли са плодовете, изхвърляйте ги, без да се замисляте.