Последни Рецепти
Последни Статии

Най-полезните плодове за кожата на лицето

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Една от препоръките за здравословно хранене е всеки ден да включваме в менюто си пресни плодове и зеленчуци. знаете ли, че плодовете са изключително полезни за кожата на лицето. Те могат да се прилагат както вътрешно, чрез директна консумация, така и външно – под формата на плодови маски. Преди нанасянето на маската обаче трябва да се направи тест за алергии като се нанесе малко количество от плодовата каша върху вътрешната страна на лакътя. Ако няма зачервяване, маската може да бъде нанесена и върху лицето.

Плодове за красива кожа
plodove avgust
Най-полезните плодове за кожата на лицето

Авокадо. Най-полезният плод за лицето е авокадото. То е богато на мононаситени мазнини, минерали, витамини А, С и Е, които предотвратяват изсушаването на кожата. Тъй като авокадото съдържа много повече протеини в сравнение с другите плодове, то помага и за изхвърляне на токсините от организма.
Банани – те са богат източник на витамин В6, разтворими фибри, умерени количества витамин С, магнезий и калий. Консумацията на банани поддържа еластичността на кожата предпазва от и появата на бръчки.
Лимон – едно от най-познатите средства за домашно избелване на кожата и премахване на петна е сокът от лимон.
Портокали – също са много полезни, тъй като са богати на витамин С и антиоксиданти, които подхранват кожата и я предпазват от преждевременни стареене.
Ягоди – те са едни от най-нискокалоричните плодове, богати на витамин С, калий, калций, антиоксиданти и още много други полезни вещества. Наличието на алфа-ходроксидна киселина помага за премахване на мъртвите клетки.
Папая – има чудотворно действие върху кожата. Тя е силно ценена заради високото съдържание на витамини А, В, С, D и Е, минерали (калций, калий, фосфор) и микроелементи (желязо, цинк, манган, мед, ванадий, магнезий). Заради високата си киселинност папаята се използва за премахване на тъмни петна по кожата.

По информация на БГНЕС

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории