Погача „Слънчогледи“
Добави към моето меню
Погача „Слънчогледи“
Рецепта споделена от Мима Димитрова
Продукти
3 яйца
120 г меко масло
120-150 мл. затоплена вода, в която се слага маята + 1 ч.л. захар
1 кубче мая (или суха)
200-300 мл топло прясно мляко
1 жълтък за намазване
сусам за декорация
брашно около 1,200-1,500 кг. тип 500
Рецепта за погача „Слънчогледи“
• Замесва се меко тесто, оставя се да втаса.
• Разделя се на 9 топки.
• Първите 4-ри се разточват, колкото диаметъра на тавата. Слагат се една върху друга, като всяка се намазва с масло. Разрязават се на 8 равни части, но не до края. Обръщат се върховете навън,както се вижда от снимката.
• С другите 4-ри кори се постъпва по същия начин,но се разрязват докрая,както се вижда тук на снимката.
• Получените триъгълници, разполагаме между първите,както се вижда тук.
• Поставяме последното топче в средата.
• Узряла, намазана с жълтък и олио и декорирана със сусам и филирани бадеми.