Последни Рецепти
Последни Статии

Бананите са полезни за сърцето и стомаха

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Обичате ли банани? Тогава тази новина е за вас.

Бананите са полезни за сърцето и стомаха

banani
Американски диетолози установиха, че бананов сок може да се използва при лечение на различни заболявания, при сърдечно съдови и стомашни.
Бананите съдържат влакна, които оказват положително въздействие на работата на храносмилателната система. Препоръчват се при язва на стомаха защото съдържат вещества, които убиват болестворните бактерии (язвата е болест е резултат от действието на редица фактори,по-важни от които са: нфекция с бактерия нар. Helicobacter pylori, прием на нестероидни противовъзпалителни средства, включително аспирин, пушене и употреба на големи количества алкохол, стрес)
Много полезни са банани, ако се консумират в съчетание с мляко. Приготвянето на един млечен шейк с банани отнема 2 мин, но е много вкусно, а ако се добави и топка сладолед става и чудесен десерт.
Всекидневният прием на бананов сок, пюре или хапването на един банан като самостоятелно междинно хранене помага и при хипертония.
Бананите съдържат калий, който укрепва кръвоносните съдове и подпомага работата на сърцето.
Бананите спомагат и за очистване на кръвоносните съдове, което се препоръчва при атеросклероза.
И разбира се, бананите са източник на добро настроение. Те спомагат за изработката в организма на хормона на радостта – серотонин.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории