Последни Рецепти
Последни Статии

Най-полезните продукти

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Кои продукти са най-полезни за нашето здраве?
отговор дава класацията на списание Forbes

Експертите от списание Forbes публикуваха списък на най-полезните, според тях, хранителни продукти. Включени са 12 храни, всичките съдържат много полезни вещества и предпазват от възникване на и развитие на различни проблеми.
Критериите по които са определени кои продукти са най-полезни за нашето здраве са – съдържание на витамини, способност да нормализират кръвното налягане, да предотвратяват ракови заболявания, както и болести на сърцето и кръвоносните съдове. Тези продукти, ако се включват редовно в менюто може да се използват като профилактика при заболявания като инсулт, инфаркт, рак, хипертония и хипотония (ниско кръвно налягане).

berry

И така за най-полезни продукти в класацията на Forbes са малина, боровинки и ягоди – те не съдържат мазнини, богати са на витамини, антиоксиданти и фибри. Засилват имунитета и могат да предотвратят образуването на ракови клетки.

Следващи в списъка са ядките и бобовите култури. Те също намаляват вероятността от развитие на рак, а освен това спомагат за предпазване от захарен диабет и от натрупване на килограми в повече.
Риба, богата на омега-3 мастна киселина е полезна защото действа благотворно на работата на главния мозък, нормализира кръвното налягане и предпазва от болести на сърцето.
Броколи и китайско зеле спомагат за спомагат за изхвърляне на токсините от организма, чесън и лук засилват имунитета.
От продуктите от животински произход за най-полезни са признати яйцата и свежото месо. Като тези продукти, за да бъдат полезни трябва да са от ферма , свободно отглеждани животни и кокошки, а не от ферма в която се използват хормони при отглеждането им.
Експертите поясняват, че всички продукти са най-полезни в свеж вид. А ако се изисква термична обработка трябва да е минимална.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории