Последни Рецепти
Последни Статии

Бишкотена торта с ягоди

Добавено в Великден

Добави към моето меню

Бишкотена торта с ягоди
рецепта Дарина Николова

Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари

bishkotena torta

Бишкотена торта с ягоди

Продукти:
4 пакета бишкоти (48 броя)
1 пудинг ванилия
1 пудинг шоколад
1 литър прясно мляко
около 800 мл сладкарска сметана за разбиване
200 гр заквасена сметана
2-3 с.л. пудра захар
2 ванилии
500 г. ягоди
100 г. тъмен шоколад за украса
Компот по избор за напояване на бишкотите.

bishkotena torta 1

Начин на приготвяне:
В тортена форма с откопчаващ се ринг с диаметър 26 см нареждаме прави бишкоти, като обикаляме целия ринг. Най- долу нареждаме един ред сиропирани бишкоти в компот, като празното пространство запълваме с начупени бишкоти.
Двата пудинга се сваряват по отделно, всеки в 500 мл. прясно мляко с добавени 2-3 с.л захар. Върху първия ред бишкоти изсипваме шоколадовия пудинг. Нареждаме втори ред сиропирани бишкоти и изсипваме ваниловия пудинг. Празното пространство до върха на правите бишкоти запълваме с крем от разбита сладкарска сметана – 500 мл ( останалите 300 мл.разбита сметана отделяме за измазване стените на тортата), с добавена в нея 200 г. заквасена сметана + 2-3 с.л. пудра захар и 2 ванилии. Тортата се оставя за 2-3 часа да се стегне в хладилник. Изважда се, откопчава се ринга. Цялата торта се измазва и изравнява с отделената сметана. Украсява се с резени ягоди и настърган тъмен шоколад.

bishkotena torta 2

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории