Последни Рецепти
Последни Статии

Полезни продукти за всеки ден

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Полезни продукти за всеки ден
Когато се говори за здравословен начин на живот, за засилване на имунитета не трябва да се очаква да се чуят сложни съвети. Има продукти, които са достъпни, традиционно присъстващи в нашето хранене, които могат да ни помогнат да се радваме на дълъг живот и добро здраве.
Има много естествени продукти, които осигуряват “супер имунитет”, казва д-р Джоел Фурман, автор на проучване в което присъстват и следните продукти:

хранене зима
продукти, които са достъпни през зимата в магазина

1. Зелени зеленчуци – трябва да се включват в менюто всеки ден, поне по два пъти. Например грахът съдържа много фибри, които стабилизират нивото на кръвната захар.доказано е, че грахът може да намали появата на рак на дебелото черво.
2. Чесън – може да го наречем супер храна. Съдържа флавоноид, който влияе на имунитета и предотвратява различни видове заболявания.
3. Лук, бял, червен, жълт – съдържа съединения, които действат противораково, а при хора, които вече са диагностицирани с рак, предотвратява създаването на нови ракови клетки.
4. Гъби – съдържат хранителни вещества, които помагат на организма да се бори срещу възпаления, предотвратяват увреждането на ДНК. Полезни са за превенция на рак на гърдата и рак на матката.
5. Семена, тиквени, слънчогледови – богати са на белтъчини и минерали, съдържат омега 3 мастни киселини, калций, желязо и цинк. Лененото семе е полезно защото спомага за предпазване от много женски болести.

салата
Една идея за здравословен обяд, споделена от Вася Гакова

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории