Последни Рецепти
Последни Статии

Полезното манго

Добавено в Плодове

Добави към моето меню

Полезното манго
Мангото е най-консумирания плод в света. На нас може и да ни се струва странно, защото за нас това е екзотичен плод, който може и да намери в големите магазии, също така може да купим и сушено манго, което да добавяме към домашно приготвено мюсли или сладкиши, така, както добавяме стафиди.
Манго – защитава от рак и астма

mango

Установен факт е, че мангото помага за намаляване на теглото.
Но наскоро учени установиха още едно полезно свойство на този плод. Специалисти от Харвард са доказали, че бата каротин, който се съдържа в мангото притежава свойството да спира развитие на астма. Така учените са потвърдили по-рано направени изводи, че мангото може да се използва при превенция на рак на простата (prostatic cancer). А колегите им от организацията Texas AgriLife Research стигат още по-далече, като установяват, че полифеноли, които се съдържат в мангото помагат в борбата и с други видове рак – рак на стомаха, рак на гърдата, на белия дроб, на простата и при левкемия. Но най-ефективно мангото се оказва при рак на гърдата и на стомаха.
Многочислени изследвания потвърждават ползата от всекидневната употреба на манго при борба със затлъстяване, диабет и болести на сърцето
В една чаша нарязано манго се съдържат – 100 калории, 100% от дневната доза витамин С, 35% от дневната доза витамин А, 20% фолати (това е Фолиевата киселина или витамин В9), 10% – витамин В6, 8% витамин К и калий.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории