Последни Рецепти
Последни Статии

Ползите от консумацията на различните видове месо

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Благодарение на тенденцията повече хора да стават вегани и вегетарианци, идеята за ядене на месо все по-бързо намалява. Повечето хора смятат, че зеленчуците и плодовете са достатъчни когато става въпрос за ежедневните хранителни нужди, както и че растителния протеин е по- полезен от животинския.
meat pix 1
Foodpanda, подбра няколко ползи от яденето на различни видове месо, които допринасят за осъществяване на жизнено важни метаболитни функции.

1.Агнешко месо – това е най-богатото на протеини месо. Протеините помагат за цялостното благосъстояние, изгражда телесните тъкани, произвежда антитела, които защитават организма от инфекции. Агнешкото, а и другите видове месо, съдържат всички неизменими аминокиселини.
Рецепти с агнешко

2. Черен дроб – Той е с най- голямо насищане на желязо, цинк и селен. Желязото помага при формирането на хемоглобина, който пренася кислород до различни части на тялото. Цинка помага при образуване на тъканите и обмяна на веществата, а селена изгражда мазнините и химикалите в тялото.
Рецепти с дроб

3. Свинско месо – То съдържа много витамини А, B и D. С консумацията на свинско месо насърчавате доброто зрение, здрави зъби и кости, както и състоянието на централната нервна система и психичното ни здраве. Друга голяма полза е поддържането на здравето на кожата.
Рецепти със свинско месо

4. Пилешко месо
– Той е най- чистото месо, с ниско съдържание на мазнене. Подходящо е при диети и здравословно хранене. Не съдържа въглехидрати и е с малко наличие на калории. Пилешкото месо влия върху стреса, с който се сблъскваме ежедневно.
Рецепти с пилешко месо

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории