Свинско със зеленчуци
Добави към моето меню
свинско с тиквички, зелени чушки и моркови
рецептата е лесна, много бърза за приготвяне и една от любимите у дома – вариант за лятото
300 гр месо, нарязано на хапки
1 – 2 тиквички, нарязани на пръчици
3 – 4 моркова, нарязани на пръчици
2 – 3 чушки, нарязани на колелца
1 глава кромид лук, нарязана на шайби
2 – 3 скилидки чесън
за маринатат за месото:
2 с.л. соев сос
2 с.л. ракия
1 с.л. мед
1 ч.л. джинджифил
щипка кимион
черен пипер на вкус
* Продуктите за маринатата се смесват в купа и се добавя месото. престоява така около 30 мин.
* В дълбок тиган уок се загрява 1 с.л. олио до пушек и се добавя месото. Разбърква се и е готово за около 10 – 15 мин. Ако е необходимо добавете още 1 с.л. олио.
* Место се изважда от тигана и в него се задушават нарязаните на пръчици моркови, тиквчики, лук и на ситно нарязания чесън;
* Разбърква се и когато зеленчуците са готови (15 мин) се добавя нарязаните на колелца чушки и се разбърква се. Добавя се готовото месо и ако е останала марината. Разбърква се и се сервира.
рецептата е вземата като идея от китайската кухня, но не се сервира с ориз, а със зеленчуци – нарязани домати, полети с малко зехтин.