Свинско със зелен фасул
Добави към моето меню
Свинско със зелен фасул
рецепта класика от българската кухня, леко променена и все така вкусна
400 гр. свински бут
500 гр. зелен фасул
3 домата
2 моркова
1 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
2 с.л. олио
2 с. л. нарязан магданоз
1 ч. л. червен пипер
2 ч. л. брашно
* Свинското месо се нарязва на малки кубчета, 3х3 см и се овкусяват с черен пипер и се запържват с 1 с.л. олио в дълбок тиган уок, като се разбърква. След 10 мин се изваждат в чиния;
* В същия тиган с 1 с.л. олио се запържват нарязания на ситно лук и скилидки чесън и се добавя нарязания на пръчици морков. Когато се запържат зеленчуците се връща месото и се налива 200 мл вода;
* Зеленият фасул (аз избирам винаги жълт маслен боб) се почиства от връхчетата, по-големите чушки се срязват на 2 и се добавя в уока. Слага се капак и степента на котолона се намаля когато ястието заври;
* След 40 мин се добявят нарязаните на ситно домати и разтвореното в 3-4 с.л. вода брашно и червения пипер;
* Ястието ври (къкри) така около 20 мин още и се поднася поръсено с нарязан на ситно магданоз.