Магданозени кюфтета
Добави към моето меню
Магданозени кюфтета с извара
рецепта за вкусни вегетариански кюфтета с много магданоз и извара и хрупкава панировка
3 връзки магданоз
500 гр извара
3 -4 стръка зелен лук или 1 глава кромид лук
2 – 3 скилидки чесън
3 яйца
3 с.л.брашно 3 с.л. корнфлекс
олио за пържене
* Магданизът се измива, изтръсква се от водата и се нарязва на ситно и се смесва с изварата;
* Добавят се нарязания на ситно зелен лук или кромид и скилидките чесън и 1 яйце;
* От сместа от магданоз и извара се оформят кюфтенца големи колкото орех и се овалват в брашно, подреждат се и се слагат за 30 мин във фризера да стегнат (така поемат по-малко мазнина при пърженето)
* Загрява се олиото за пържене и всяко магданозено кюфте се потапя в разбито яйце, брашно, яйце, счукан корнфлекс и се пържи до златисто.
Поднасят се млечночеснов сос.