Последни Рецепти
Последни Статии

Портокалов сок

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Портокалов сок
Вие обичате прясно изцеден сок? На вашата закуска често има сок или сте се питали какъв сок е най-добре да поднесете сутрин?
Учените вече отговориха и на този въпрос след проведени изследвания и тестове.
Най-добрия сок на закуска е портокалов сок
Прясно изцеденият сок е напитка, която удължава младостта на организма, прави имунитета по-силен, спомага за контролиране на теглото. Такава напитка е портокаловия сок.

портокалов сок

Подробно за експеримента на ендикринолози от университета в Бъфало може да се прочете в American Journal of Clinical Nutrition. В изследването са участвали 30 човека на възраст от 20 до 40 години. Всички са се хранили еднакво – сандвич с шунка, картофи и омлет. Първата група приемали на закуска подсладена вода, втората – обикновена вода, а третата – портокалов сок. След което всички участници давали кръв за изследване след 1, 3 и 5 часа.
Анализът на кръвта показва, че най-полезен се явява портокаловия сок, защото най-малко глюкоза и вещества, които са отговорни за имунитет са измерени в кръвта на тези, които са пили.
Затова и прясно изцедения портокалов сок на закуска е оптимален на закуска, защото така се понижава вероятността от възникване на болести на сърцето и кръвоносните съдове, нормализира се обмена на веществата, намалява се вероятността от диабет и затлъстяване.
Портокаловият сок е богат на антиоксиданти, бори се със свободните радикали и неутрализира възпалителните процеси.

За да приготвим прясно изцеден сок от портокали са ни необходими само портокали, които се предлагат почти през цялата година в магазина и ръчна преса за цитрусови плодове или уред с който да можем да изцедим плодовете

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории