Шоколадово вълшебство
Добави към моето меню
Шоколадово вълшебство
Рецепта споделена от Maria Atanasova
Продукти
За блата:
2 яйца
7 с.л. вода
1 ч.ч брашно
1 с.л какао
1 бакпулвер (10 г)
2 ванилии
1ч.ч захар
За крема:
250 мл сметана
1ч.л. какао
За украса:
5 с.л. захар
Малко масло
50 грама белени бадеми
Рецепта за шоколадово вълщебство
• Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. При белтъците се слага щипка сол и се разбиват на сняг.
• При жълтъците се слага водата и захарта и се разбива до побеляване. След това към тях се прибавя пресятото брашно с бакпулвера, какаото и ванилията.
• След като са добре разбъркани внимателно с помощта на шпатула се прибавят белтъците и се разбърква като се внимава да не се наруши състоянието на пяната.
• Изсипва се сместа в намаслена форма и се пече на 180 градуса до готовност.
• След като блата е готов и изстинал се разделя на две части. Сиропира се с приготвен сироп от равни части вода и захар и се маже със какаовата сметана.
• В отделен съд загряване малко масло и карамелизираме 5 лъжици захар към тях прибавяме бадемите и тази смес разстилане на хартия за печене да изстине, след което я счукваме и покриваме тортата с карамела.
Цялото време за приготвяне е около час а е страшно вкусно