Последни Рецепти
Последни Статии

Поширани круши

Добавено в Наши гости

Добави към моето меню

Поширана в ароматно, червено вино, круша
рецепта Magdalena Maloir

поширани круши

4 круши (Масловки, или друг сорт здрави и сочни), 400мл червено вино, 2 суп.лъж.мед, 4 суп.лъж.захар, 2 пръчки канела, 2 гвоздейчета карамфил, 1 шушулка ванилия (аз срожих 3капки есенция) , сладкарска сметана (за декорация) В малък съд се слага на котлона виното, захарта, меда и ароматите. Загрява се до стопяване на захарта. През това време се обелват крушите и в долния им край се правят недълбоки разрези (на кръст). Топват се в загрятото вино и се варят 15-20 мин. (според големината на крушите). Готовите, леко омекнали и овкусени круши се извахдат от съда, а виненият сос продължаваме да варим, докато остане 1/2 от първоначалното количество. Прецеждаме и охлаждаме и крушите и соса в хладилник.Преди сервиране, разбиваме 100мл. сладкарска сметана и гарнираме с нея и малко сос крушите.( може да се добави и топка ванилов сладолед)

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории