Последни Рецепти
Последни Статии

Посланик на италианската кухня

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Кои са посланиците на италианския вкус или кой готви най-добре ястия от Апенините у нас?

Тази дилема трябваше да реши кулинарният конкурс в рамките на Седмицата на италианската кухня по света, която продължава до 26 ноември 2017. Инициативата се провежда паралелно в 110 страни за втора година.

Седмица на италианската кухня по света

italia food

В конкурса, организиран от Италианския Културен Институт, участваха шеф готвачи, които трябваше да докажат опит на територията на Италия или сертификат за завършен курс по италианска кулинария. В заключителната фаза конкурсът представи трите ресторанта – финалисти, които приготвиха ястията си на живо.

Под погледа на зрители и жури призът „Посланик на вкуса“ грабна шеф Марко Мароне с ризото, подправено с биск от скариди, джинджър и сухо мартини.

В надпреварата участва и шеф Лео Бианки, който приготви паста ала Аматричана, посветена на земетресението в този регион през 2016.

Трета награда с ястие от заешко роле в каноло и радичио спечели Борис Минчев. Борис е българин, но от дете живее в Италия, където – следвайки страстта си към кулинарията – трупа опит като помощник – готвач в различни ресторанти.

Кой готви най-вкусно италианска кухня у нас?
посланик на италианската кухня

В организирания от Италианската търговска камара уъркшоп за връзката между територия, качество и талант именитият сомелиер г-н Маурицио Ферери представи своя селекция от италиански вина, наградени на „Винария“. Г-н Ферери е председател на италианската асоциация на сомелиерите в България. В няколко стъпки той проследи ритуала на отваряне и консумация на виното, така че да му се насладим по най- добрия начин. Маурицио живее в България от дълги години и води своя уъркшоп едновременно на български и италиански, без преводач. Със своето чувство за хумор, с което по принцип са известни италианците, той забавляваше аудиторията, като същевременно в точни параметри обясни всички тънкости в дегустирането на бяло и червно вино.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории