Последни Рецепти
Последни Статии

България – световна дестинация за винен туризъм

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

България се представя все по-успешно на световната карта на винопроизводителите, страната ни е поставена на второ място сред 10-те най-добри дестинации за винен туризъм в света, според класацията на Wine Enthusiast“- едно от двете най-престижни американски списания за вино и гурме култура.
Thracian Lowlands | Bulgaria
Bounded by the Black Sea to the east and Greece to the south, Bulgaria’s Thracian Valley combines archaeological wonders with modern wines. (www.winemag.com/2017/01/05/2017winetravel)

wine degustation pix 1
България една от най-добри дестинации за винен туризъм в света

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на фестивала „Дефиле на младото вино“ в Пловдив.
За нас беше важно виното и кулинарията да бъдат включени в туристическия продукт на България, защото са част от цялостното преживяване на посетителите на страната”, посочи още министърът.

Според нея те оставят своя отпечатък и често туристите правят пряка връзка между държавата, която са посетили, и виното й. „Затова решихме заедно с Министерството на земеделието, храните и горите да разработим 12 винено-кулинарни дестинации. Те включват както традиционните винени напитки и характерната кухня за региона, така и близо 50 общини и около 100 туристически обекта”, поясни Ангелкова. Пловдив е част от дестинацията „Западна Тракия“.

defile na mladoto vino plovdiv
Дефиле на младото вино Пловдив

Тази година посетителите на Дефилето на младото вино ще могат да дегустират близо 250 вида вина, представени от 36 български изби, а гостите ще имат възможност да опитат и различни кулинарни изкушения, сред които и биопродукти. Ежегодният фестивал, който се провежда през ноември, е разположен в 15 знакови къщи в Стария град. Организаторите са подготвили и интересна културна програма, включваща разнообразни изпълнения в различни жанрове.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории