Постна пита
Добави към моето меню
Вита постна пита в три цвята, зеленото от нарязания на ситно магданоз, червеното от лъжичка червен пипер. Вкусна, шарена, навита като охлюв и нарязана
Прави се по познатата рецепта
800 гр брашно
1/2 пакетче мая
2 с.л. олио
щипка захар
2 ч.л. червен пипер
2 с.л. магданоз
2 с.л. маргарин (масло)
* Маята се слага да шупне с шипка захар, 300 нл хладка вода и няколко с.л. брашно за около 15 мин;
* Замесва се меко еластично тесто, като накрая се добавя и олиото;
* Оставя се тестото загънато с мека кърпа да втаса около 45 мин или докато удвои обема си;
* Премесва се леко и се разделя на три равни части;
* В едната се добавя червен пипер, а в другата нарязан на ситно магданоз;
* Всяка топка тесто се разточва леко и се редят една върху друга, като между тях леко се намазва с масло, червената се слага по средата;
* Тестото се разточва и се навива на руло. Слага се като венец в тава за печене и се нарязва с остър нож на парченца;
* Оставя се още около 40 мин да втаса и се пече на средна фурна, на 190 градуса, до готовност.
vkusno lesno strahotna recepta.
xarecva mi!