Постна питка със семена
Добави към моето меню
Постна питка със семена
По идея за содената питка, но приготвена наполовина с ръжено брашно и добавени тиквени и слънчогледови семки за по-богат вкус
Продукти
1 ч.ч. бяло брашно
2 ч.ч. ръжено брашно
1 щипка сол
1 щипка захар
3 с.л. олио
1 с.л. оцет
1 ч.л. сода бикарбонат
250 мл хладка вода
част от менюто за Бъдни вечер, с боб в гювече на фурна
Начин на приготвяне
• Содата се прибавя към оцета (да се угаси) и се прибавя към брашното, олио, топлата вода
• Прибавят се слънчогледовите и тиквените семки
• Замесва се тесто
• Оформя се на питка
• Украсата е по желание
• Пече се на средна фурна до готовност, след като се извади от фурната се намазва с малко олио за блясък