Последни Рецепти
Последни Статии

Женствеността побеждава

Добавено в Дом & Семесйтво

Добави към моето меню

Женствеността побеждава
Еволюцията е направила жената по-силна и приспособима към промени в живота

Жените притежават особена сила. Те преживяват романтични разочарования, траур, глад, насилие и други неблагоприятни ситуации с по-голяма лекота, отколкото мъжете. Жените страдат, но отново се изправят на крака. Средната продължителност на живота им е по-голяма , отколкото при мъжете, което е глобален феномен.
Жените са твърди като желязо, но едновременно с това и гъвкави като тръстика. Затова, когато им се наложи да понасят ударите на съдбата, те не се пречупват. Трудностите ги усъвършенстват и ги правят по-силни. Жените притежават голяма духовна сила. Определена роля за това играе и биологията, но също и познавателните, емоционалните, семейните и социалните фактори. Тази способност еластичност или гъвкавост. Многовековният опит показва, че жените винаги са били такива. Войни, насилие, урагани: те винаги твърдо са понасяли всички нещастия и удари на съдбата.
Обяснението е, че “слабият” пол има маркировка ХХ. Двойната хромозома Х защитава жените от много генетични заболявания.
Но това не е само до хромозомите. Социолози твърдят, че способността на жените да се съпротивляват на неблагоприятните фактори се е формирала още в зората на човечеството. Те са трупали опит, боледувайки, преживявайки насилието, наблюдавайки краха на различните общества, създавани и управлявани от мъжете.

От самото си раждане жените започват да формират своята защита за следващите години – те говорят за това, което действително чувстват. Умението да се говори за това, което е в теб, според учените, не е неразумно, а носи здраве и енергичност.
Накрая не трябва да се забравя и душата – жените по-често плачат, т.е. освобождават се от отрицателните емоции, а после… отново градят планове за бъдещето.

или приказка за една сълза

по идея на British Medical Journal

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории