Картофи за гарнитура
Добави към моето меню
Печени картофки с много подравки за гарнитура
рецепта с картофи, за гарнитура … ароматни вкусни, печени картофи. Когато е студено подправките, пикантната храна ни затопля
8 по-големи картофа
2 с.л. зехтин
щипка сух риган
щипка сух босилек
щипка сух розмарин
щипка суха мащерка
щипка червен пипер
смлян черен пипер на вкус
* Картофите се измиват с четка и се поставят в тенджера. Заливат се с вода и се варят около 10 мин от завирането;
* Оставят се да изстинат и се нарязват на осминки или на големи кубчета
* Зехтинът се смесва с подправките, без черния пипер. В кутия с капак се слагат нарязаните картофо, зехтина с подправките и се раздрусват, така че всяко картофче да поеме от подправките;
* Картофките се подреждат в намаслена тава и се поръсват с черен пипер;
* Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност, докато се образува хрупкава златиста коричка.
Идея: ако сте любители на силните подправки можете да ги поръсите и с едро смлян лютив червен пипер (на люспички)