Салата от запечени на грил картофки
Добави към моето меню
Салата от запечени на грил картофки
Вкусна барбекю салата от картофки, поднесена със зелен лук и копър, набрани направо от градината
800 гр – 1 кг дребни пресни картофки
4 с.л. олио
1 с.л. оцет
1 с.л. нарязан на ситно копър
1 – 2 стръка зелен лук
сол и черен пипер на вкус
Сварете картофите за окло 10 мин, до полуготовност. Обелете ги и ги разрежете на поовинки.
Смесете олиото, оцета и ситно нарязания копър и с приготвената смес овкусете картофките.
Намаслете скара за барбекю или на грил тигана и поставете картофките със среза надолу. Печете около 5 мин. След което притеснете картофките за да се получи апетитен отпечатък от скарата.
Обърнете картофките от другата страна и ги печете окло 3 минути.
Сложете картофките в салатиера, залейте ги с маринатата нарязания зелен лук и разбъркайте. Салатата може да поднесете и топла и студена
Източник: 180 Barbeques