Картофен гювеч с праз
Добави към моето меню
Картофен гювеч с праз
1 кг картофи
4 стръка праз
2 червени сушени чушки (ако имате)
2 – 3 с. л. олио
4 скилидки чесън
3-4 стръка магданоз
3-4 стръка копър
1 ч. л. червен пипер
Олиото сгрявате в дълбок тиган, уок. На тих огън за около 5 минути задушавате едро нарязаният на колелца праз.
Чушките (ако имате такива, може да ползвате и печени чушки от консерва) запичате на сух тиган, нарязвате на едро или начуквате в хаванче и прибавяте към позапържения праз. Овкусявате и оставяте да поврат на слаб огън още 4-5 минути.
Чесънът назрязваре на тънки филийки, поръсвате с накълцан магнадоз, червен пипер и копър и разбърквате.
Картофите обелвате, нарязвате на тънки филийки и с половината от нарязаните картофи покривате дъното на тава.
Подправяте със смесените подправки и чесън, изсипвате задушеният праз и разпределяте равномерно. Редите втори пласт картофи, посолявате, поръсвате с останалото олио и покривате с домакинско фолио. Пече се около 40-60 минути при температура 200 градуса.
Използвани маркери:
гювеч,праз,рецепти с праз,рецепти с картофи,рецепти зима