Паниран праз
Добави към моето меню
Паниран праз
3 -4 стръка праз
1 яйце
1/2 ч.ч. счукан сухар (галета или царечно брашно)
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус
Изчистете праза и го нарежете бялата част на парчета, дълги 6-7 см.
Пуснете го във вряща вода и ги бланширайте до омекване. Отцедете след това добре.
Посплескайте с лъжица всяко парче праз, можете да ги смачката и с бирена бутилка и с точилката. Потопете в разбитото яйце, а след това в счукания сухар или брашно и отново в яйцето.
Изпържете го до златисто. Датават много апетитни и хрупкави.
Поднесете изпържения праз с доматен сос или със салата от туршия. Много добре се аранжира с резенчета лимон и маслини
Идея: Зелената част на праза можете да използвате за приготвяне на празеник
паниран всеки зеленчук става конкурент и на най-вкусната скара или пържола. У дома е така, аз съм си почти вегетарианец, но дъщеря ми, която е определено месоядна харесва панираните зеленчици – лук, карфиол, праз …