праз в гювечета
Добави към моето меню
праз в гювечета
4 стръка праз
2 с.л. олио
200 г. сирене
8 с.л. доматено пюре
черен пипер на вкус
магданоз
4 яйца
2 ч.ч. зеленчуков бульон
Празът се измива, нарязва се на кръгчета и се задушава в олиото. Добавя се доматеното пюре, черен пипер и сол на вкус и зеленчуковия бульон.
Ври около 10 мин на тих огън. След което се разпределя в гювечета, добавя се настърганото на едро ренде сирене и отгоре се счупва по едно яйце.
Гювечетата се запичат в загрята фурна за 5-10 мин до готовност.
Идея: Това е класическа рецепта, аз добавям и 1 морков, нарязан на кръгчета и черни маслини. Резултатът е вкусно зеленчуково гювече