Празнична баница на розички
Добави към моето меню
Новогодишна баница на розички
рецепта Росица Тодорова
Новогодишна баница на розички
Рецепта Росица Тодорова
4-5 яйца
250 мл лимонада
1 кубче мая (40 г)
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
Брашно, около 600 г до меко тесто
Замесва се от продуктите меко тесто , което се оставя да втаса
Втасалото тесто се разделя на топчета, около 24 четен брой, след което две по две се разточват.
Намазват се с олио и поръсват със сирене. Навиват се на руло
Режат се на пънчета и се редят в намазнена тава.
След като баницата се изпече се залива със захарен сироп и се оставя 1-2 дни.
При поднасянето се поръсва с пудра захар.
Може да се приготви и с плънка от орехи