Последни Рецепти
Последни Статии

Празник на дрипавата баница

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Празник на дрипавата баница
Къде: с. Върбица, Г. Оряховица
Кога: 16 май 2020 г.

За четвърти път през 2020 г. Празник на баницата, ще събере майстори от цяла България в горнооряховското село Върбица, сгушено в Централния балкан. Ще могат да се опитат над 200 различни баници. Събитието предлага и богата фолклорна програма и забавления за гостите.
Организатор на вкусната инициатива е Народно читалище “Градина-Върбица 1894“, с. Върбица.

praznik na dripavata banica

В кулинарната надпревара за най-вкусна баница участие ще вземат виртуози-баничари от цялата страна. Пътят до първото място ще бъде дълъг и изключително оспорван, а сред най-интересните предложения от миналата година е несъмнено баницата с луканка.
В тазгодишното съревнование към опитните “властелини на корите за баница” се очаква да се присъединят и много млади ентусиасти.

В първото издание на Празника през 2017 г. дори най-смелите очаквания на организаторите бяха надминати. Многообразието от баници беше внушително – сладки, солени, пълнозърнести, тиквени, лучени и всевъзможни други видове баници изкушаваха присъстващите.

За чудесната инициатива Народно читалище “Градина-Върбица 1894“, с. Върбица получи и наградата в Конкурс АГОРА 2017 за особен принос в развитието в местните общности в област „Перспективи за развитие“.

За повече информация – вижте събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/242524446304734/

Снимки от събитието на 19 май, може да се каже – море от баници, различни и всичките вкусни
banica vyrbica 5

banica vyrbica 1

banica vyrbica 2

banica vyrbica 3banica vyrbica 4

В първото издание на Празника през 2017 г. дори най-смелите очаквания на организаторите бяха надминати. Многообразието от баници беше внушително – сладки, солени, пълнозърнести, тиквени, лучени и всевъзможни други видове баници изкушаваха присъстващите.

Празник на баницата, събра в събота, 19 май 2018 г., майстори от цяла България в горнооряховското село Върбица, сгушено в Централния балкан. Празникът се провежда за втора поредна година и има амбицията да предложи над 120 различни баници, богата фолклорна програма и забавления за гостите.

През 2019 г. на 18 май Традиционният празник на дрипавата баница се проведе в горнооряховското село Върбица. В селото очакват над 1000 гости за събитието. Бяха представени близо двеста баници от различни райони на страната, а самодейни състави озвучиха празника.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории