Последни Рецепти
Последни Статии

Съвети за отличници

Добавено в Дом & Семесйтво, Здравословно хранене

Добави към моето меню

Съвети за отличници
като родител на две деца, знам че максимата, че ние очакваме от нашите деца да изпълнят нашите мечти и да не допускат нашите грешки е вярна. Въпросът е какво правим ние за да бъдат нашите деца по-успешни, можещи и искащи личности. Или само ни се иска децата ни да реализират нашите мечтания и очаквания. Родителската любов е безприкословна, а позитивното възпитание ни прави спокойни и уверени за нашите деца.
В началото на учебната година ви предлагам няколко начина как да помогнем на нашите деца да бъдат по-добри ученици. Ако ги приемете и помогнете на вашите деца да ги спазват когато отидете на родителската среща съм убедена (и ви го пожелавам) да чувате името на вашето дете само свързано с добри неща.

uchenichka

1. Книгите
Децата трябва да четат! Нищо, че предпочитат компютъра. Четенето развива абстрактното мислене, развива зрителната памет и детската фантазия. Децата, които обичат книжки, изкарват повече шестици. Но за да четат вашите деца вие трябва да им дадете пример, да четете, да избирате заедно книги, да говорите за прочетеното в книгите и да влизате заедно в книжарница или библиотека.

2. Телевизорът и компютърът
Телевизорът е виновен за слабата памет (доказано от изследване на американски учени. Не допускайте децата ви да прекарват часове пред телевизора. Така децата губят способността си да се концентрират и това влияе върху способността им да учат.
Компютърът е добро и зло за нашите деца. Трябва да знаете какво правят вашите деца, когато са на компютър, какви места посещават в Интернет и с кого и как контуктуват там.
У дома винаги е съществувало правилото 1 час работа е равен на 1 час активни занимания със спорт – басейн, разходка в парка, каране на колело, баскет, тенис на маса.

* Чист въздух и активно движение
Нашите деца трябва да бъдат сигурни в нашата родителска обич и да бъдат подкрепяни. Ако те не са спокойни и исгурни нямаме право да имаме изискваме от тях. Необходимо условие за това е да спортуват, за да бъдат в добра физическа форма. Депресия, затлъстяване, безпокойство или подогравки от съучениците заради външния им вид, което затваря нещата в един омагьосан кръг и изолацията от връстниците на нашето дете е най-лошото, което може да му се случи. Прекарвайте совбодното си време с децата навън в парка, в планината. Чистият въздух и природата ще ги направят по-решителни, комбинативни и работоспособни.
Организираните занимания със спорт ще ги научат да бъдат по-организарани, отговорни и последователни. Това са все навици, които са необходими за да бъдат успешни личности.

* Здравословно хранене на децата
Когато ние родителите сме били ученици, сме имали поне един дебел съученик, спомнете си какво е било отношението към него. Нали не искате това да се случи на вашето дете. Затова може да ви помогне здравословното хранене на децата – протеини, фибри, витамини – това е най-добрата храна за нашите деца. Ако искате вашето дете да бъде добър ученик му осигурете добра закуска и скрийте вафлите и други такива чипсове и зрънчовци.
Приготвяйте му закуска и за училище – в красива кутия сложете или подредете заедно ябълка, банан, приготвен от вас сандвич и детето ви ще има вкусна закуска в междучасието.
Тук е и въпорсът за джобните, нека детето ви има джобни пари, но го научете за какво и как да ги харчи, за да може да се научи да управлява правилно своите финанси, а не да ги похарчи за бонбони и кока кола.

Сън
учените са доказали, че ако децата спят са по-добру в училище. Между 1-ви и 5-и клас детето трябва да спи около 11 часа. Иначе няма да може да се концентрира в час и да се справя с домашните.

Имало едно време… или защо да разказваме приказки на нашите деца
Кога децата учат най-лесно? Сутрин, на обяд или преди вечеря? Не! “Докато спят”. Звучи странно, но е факт. И то отдавна. Първи англичаните са открили тази малка тайна – учене по време на сън. Който обаче е ефективен само в първите 40 минути след заспиване. Тогава децата са в състояние да запаметят всичко, което чуват. Затова – винаги приспивайте детето с приказка.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории