Последни Рецепти
Последни Статии

Картофени рози

Добавено в Българска кухня, Гарнитури, Предястия, Ястия без месо

Добави към моето меню


Картофени рози

рецепта за гарнитура от картофено пюре, оформено като розички и запечени до златисто

1 кг картофи
2 с.л. краве масло
2 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
черен пипер на вкус

* Картофите се измиват хубаво и се слагат в тенджера, заливат се с вода и се сваряват;
* Сварените картофи се обелва, пасират се и на струя се налива горещото прясно мляко, като се продължава да се пасира;
* Прибавят се разбитите яйца, овкусява се със смлян черен пипер на вкус. Картафената смес се разбърква добре до получване на еднородна смес;
* С картофеното пюре се пълни шприц и в тава, намазана с олио, се шприцоват розички (ако нямате шприц може да разпределите с лъжица сместа на малки купчинки и да ги оформите);
* Пекат се в предварително загрята фирна на 220 градуса до златисто.

Това е чудесна гарнитура, може да бъде поднесена и като мезе за бира.
по идея от книгата на Пенка Чолчева, книга наречена у дома “библията”, приготвям много рецепти от тази книга, като правя малки промени – по-малко олио, без сол – винаги успешни

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории