Последни Рецепти
Последни Статии

Продукт на годината 2019

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Най-иновативните продукти и услуги, представени на българския пазар през последните 18 месеца, бяха отличени на 23 април на финала на конкурса “Продукт на годината 2019”. Надпреварата се организира в България за трета поредна година. Носителите на нейните отличия получават международно разпознаваемото червено лого с надпис “Избран продукт на годината” (Voted Product of the Year), което да поставят върху опаковките си и маркетинговите материали през идната година.

Програмата стартира през 1987 г. и е основана от френския предприемач Кристиян ле Брет, дългогодишен маркетингов директор в L’Oréal. Той създава тази уникална маркетингова концепция с цел да насочи потребителите към най-добрите нови продукти. В продължение на 32 години тя успешно се реализира в над 40 страни, включително и на всички ключови пазари: Великобритания, Франция, САЩ, Канада, Индия, Южна Африка и Австралия, а от юли 2016 г. е вече и в България.

В “Продукт на годината 2019” в България за трети път се състезаваха десетки нови и иновативни продукти и услуги, лансирани на пазара в страната от големите международни компании и от българския бизнес. За целите на конкурса, кандидатурите бяха разделени в 25 категории. От всяка категория бе излъчен само по един победител след проведен независим потребителски вот, организиран от Nielsen Bulgaria сред 2000 респонденти, по уникална методология.

За да участват в конкурса, продуктите и услугите на компаниите трябваше да демонстрират иновации в една или в повече от следните характеристики: функция, дизайн, опаковка, състав и др. Кандидатствалият продукт/услуга можеше да бъде напълно нов, или може да е добавена полезна иновация към вече съществуващ продукт/услуга (нова съставка, формула, нова функция или по-добра опаковка). При услугите това може да бъде или нова, или подобрена версия на вече съществуваща услуга.

Не е задължително иновацията да е революционна, достатъчно е да прави живота на потребителите по-добър, по-лесен и по-здравословен.

Световният конкурс “Продукт на годината” се провежда ежегодно във всички страни с една и съща цел: да насочи хората към най-новите предложения на пазара и да отличи производителите за качеството и иновациите, реализирани от тях. Наградата е силно послание към потребителите и дистрибуторите, както и ефективно средство за насърчаване на продажбите.

product na godinata

Перилни препарати – Ariel 3in1 PODS – семейна опаковка – Procter & Gamble
Препарати за съдове – Fairy Lift Action – Procter & Gamble
Дамски превръзки – Always Platinum – Procter & Gamble
Бебешки пелени – Pampers Pants – Procter & Gamble
Паста за зъби – Sensodyne Rapid Relief – ГлаксоСмитКлайн
Сладка́ – Сладко с люти чушки “Родна стряха” – Лидл България
Шунка – Шунка Clean label – Лидл България
Детски храни – Био плодова закуска Lupilu – Лидл България
Кредити Програма – Smart Lady – Първа инвеситиционна банка
Банкови карти – Дебитна карта за деца и тийнейджъри от Fibank – Първа инвеситиционна банка
Хладилници – Хладилник с фризер Vario Style – БСХ Домакински уреди България
Мобилни банкови услуги – Мобилно банкиране ОББ Мобайл – ОББ
Умни решения за дома – А1 Smart Home – А1 България
Дигитални разплащания – A1 Wallet – А1 България
Вода – Изворна вода РОСА – Кока-Кола България
Безалкохолни напитки – Coca-Cola Канела без захар – Кока-Кола България
Месни продукти – Le Poulet – Градус
Здравословен чипс – Чипс от кафяв пълнозърнест ориз RiceUP! – Нухелт
Хранителни добавки за сън – NOVANIGHT – Санофи
Ядки – HRRUPSS – Виктория Нутс
Мобилни телефони – Samsung Galaxy Note9 – Samsung Electronics
Сладолед – OLD TIME – Изида
Съдържание по поискване – HBO GO – HBO България
Продукти за коса – Nivea Micellar Shampoo – Beiersdorf
Сурови барове – Bett’r – Smart Organic

ПОБЕДИТЕЛИТЕ в “Продукт на годината 2019” за България може да видите в официалния сайт на конкурса – http://produktnagodinata.bg/winners-2019/

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории