Продукти, които предпазват от грип
Добави към моето меню
Продукти, които предпазват от грип
– Зелени зеленчуци – хубаво е да включваме зеленчуци в цвят зелен в нашето менщ поне два пъти на ден. Грах – съдържа много фибри, които стабилизират нивото на кръвната захар, може да намали риска от рак на дебелото черво. Грах може да се приготвят много рецепти – от супи до вкусни яхнии, да го добавяме към салати, зеленчуков миск, задушени зеленчуци. Достъпен е като продукт през цялата година, може да избираме от консерви в стъклен буркан до замразен
Зелени на цвят плодове и зеленчуци – зелен лук и чесън, краставици, зелен боб, тиквички, зеле, зелен грах, зелени чушки, броколи …
зелени подправки – магданоз, копър, босилек, мента
лайм, киви, джанки …
зелен чай
салата, рукола, коприва, спанак, лопуш, лапад, рукола
– Чесън – наричат го суперхрана – заради високата концентрация на фалвоноид, който ялие на имунитета и предотвратява различни заболявания
– Лук – кромид лук, бял, червен, шалот – съдържат вещество, което действа противораково, а при хора, които вече имат рак предотвратява развитието на нови ракови клетки.
– Гъби – съдържат хранителни вещества, които помагат на организма да се бори с възпаления, предотвратяват увреждането на ДНК.
– Семена – слънчогледови, тиквени семки са здравословен продукт, богати на белтъчини и минерали, съдържат омега 3 мастни киселини, калций, желязо, цинк и др
– Ленено семе – се препоръчва защото действа положително на храносмилателната система и предпазва от някои женски заболявания.