Последни Рецепти
Последни Статии

Проверени съвети как да готвим риба

Добавено в Готварски техники

Добави към моето меню

– Рибата се размразява при стайна температура

– За да не се плъзга рибата при чистене, ръцете се посипват със сол

– Ако люспите се чистят трудно, рибата се постава за минута във вряща вода или се полива с оцет

– Рибата се чисти и се мие под студена течаща вода

riba bcn 7

– За да се обезсоли рибата, оставя се под течаща вода или се оставя да покисне във вода с оцет – 2 с.л. оцет на 1 кг риба

– За варене се избира по-едра и тлъста риба. Хубаво е да се прибавят корени за супа, подправки и няколко капки лимонов сок или оцет

riba bcn 1

– Рибата се вари в подсолена вода – така се запазва вкусът, ароматът и хранителните й качества. От момента на завирането рибата се вари 5-10 минути в зависимост от големината й

– Вместо лимонов сок или оцет във водата може да се прибави 1 чаша прясно мляко – така месото на рибата става по-крехко и бяло, а миризмата й – по-слаба

– Преди печенето на скара рибата се намазва отвън с олио, а по-постните риби се киснат в прясно мляко, овалват се в брашно и пак се намазват с олио

riba bcn 3

– Мидите се познават дали са пресни, ако се отварят веднага щом заврят.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории