Пучеро
Добави към моето меню
Пучеро
Рецептата е популярна в Испания – Андалусия и Канарските острови, така и в Южна Америка – Аржентина, Колумбия, Уругвай. Самата дума пучеро – puchero – означава гърне. Това е ястие, което се приготвя от месо, може и от риба, с много и различни зеленчуци, получава е вкусно ястие със сос, което може да се поднася по различен начин.
Продукти:
1 кг телешки гърди
1 бр. пилешки гърди
1/2 кг картофи
300 г тиква
300 г зеле
200 г бяла ряпа
1 стрък праз
1 морков
7-8 стръка магданоз
2 дафинови листа
2 ч. л. сол
1 – 1 1/2 ч. л. риган
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
• Телешкото месо се сварява. Смесва се с нарязания на ситно праз в тенджера и се долива вода.
• Морковът и ряпата се почистват и се нарязват на едро. Зелето се реже на едро. Картофите и тиквата се обелват и също се нарязват на големи парчета.
• Пилешките гърди се нарязват на 4 порции
• Зеленчуците и месото се поставят в тенджерата при телешкото. Варят се до готовност. Ястието се подправя с дафинов лист, риган и черен пипер.
• Пучеро се поръсва с наситнен магданоз и се поднася.