Последни Рецепти
Последни Статии

Диета с ябълки

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Диета с ябълки
диета с много варианти – в началото на есента можем да направим от 1 или 2 разтоварващи дни с ябълки до 6-дневната ябълкова диета

grannySmithApple

Разтоварващ ден на ябълки
За този ден са ви необходими 1.5 кг зелени ябълки (Granny Smith), разпределени в 5 приема. За разлика от други разтоврваши дни през ябълковия ден вода и билков чай се пие ограничено – сутрин 1 ч.ч. топла вода с 1 с.л. ябълков ден и през деня 500 мл.

По-лек вариант на разтовварващата диета с ябълки е този, за който са ви необходими 1,5 кг ябълки и 1 кофичка обезмаслено кисело мляко.

За 6-дневната ябълкова диета, наричана понякога и диетата на Пенелопе Крус, ви е необходимо да планирате една седмица в която ще бъдете само на ябълки. (За разлика от разтоварвашите дни на ябълки никога не съм била на тази диета.) Менюто за диетата е следното:
1-ви ден – 1 кг ябълки
2-ри ден – 1,5 кг ябълки
3-ти ден – 2 кг ябълки
4-ти ден – 2 кг ябълки
5-и ден – 1,5 кг ябълки
6-и ден – 1 кг ябълки
При тази диета се препоръчва пиенето на зелен и билков чай, както и 2 филийки пълнозърнест хляб на ден.

За да се насладите на ябълките можете да редувате различни сортове ябълки, както и да ги сварите на компот без захар или за вечеря да си приготвите салата с ябълки, листа зелена салата и лимон, или салата от ябълки, зеле и моркови.
Можете да нарязвате ябълката на тънки филийки и да ги подреждате в чинийка.

applediet
За да бъде ефектна ябълковата диета трябва да спазвате следните правила:
* Сутрин на гладно да изпивате по 1 чаша топла вода с 1 с.л. ябълков оцет;
* През деня да изпивате поне 2 литра изворна вода или билков чай, като ги редувате. Кафето е желателно да бъде изключено. Билковият чай може да приготвяте с резенче лимон и лъжичка пчелен мед;
*Никаква храна след 19 часа.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории