Последни Рецепти
Последни Статии

Тиквеник с готови кори

Добавено в Баница, Българска кухня

Добави към моето меню

Тиквеник с готови кори
рецепта класика за тиквеник, необходимо е само пакет кори, тиква, счукани орехи, малко желание и време за да приготвим най-вкусната закуска през есента

1 кг тиква
1 пакет точени кори, 400 гр
1 ч.ч. орехи
4-5 с.л. захар
2 с.л. олио
1 ч.л. канела

* Тиквата се почиства от семеннта част. Тиквените семки са много вкусни и полезни, затова се почистват и измиват, след което се изпичат. Тиквата се настъргва на едро ренде;
* Загрява се 1 с.л. олио и се добавя настърганата тиква. Разбърква се около 10 мин, след което се добавя канела и захар на вкус. Добавят се и нарязаните на ситно орехи;
* Взема се една кора и се прегъва на две. Слага се по дължина около 2 с.л. и се разнася по цялата дължина след което се навива на руло;
* Тавата за печене се подмазва с 1 с.л. олио и се редят навитите кори като се започва отвън към центъра;
* По този начин се навиват и останалите кори и се нареждат в тавата;
* Тиквеникът се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност, около 30-35 мин.

Идея: по този начин може да се приготви и с плънка от настъргани дюли, моркови, ябълки. Винаги става еднакво вкусно. Ако се приготвя с ябълки те не се задушават, а ако са много сочни може да се прибави 1 с.л. грис.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории