Крем супа
Добави към моето меню
Крем супа
рецепта класика за най-вкусната супа от карфиол, картофи и морков и за настроение със запечени на сух тиган слънчогледови семки
500 гр картофи
250 гр карфиол
1 голям морков
2 с.л. слънчогледови семки
смлян черен пипер и сол на вкус
* Картофите се обелват тънко от кората. Карфиола се накъсва на розички, моркова се нарязва на едро;
* Зеленчуците се заливат със студена вода, колкото да ги покрие и се сваряват до готовност;
* След което се отцеждат от водата и се пасират. Долива се от бульона толкова, че да се получи супа с желаната гъстота;
* Слънчогледовите семки се запичат на сух тиган;
* В купичка се сипва от супата, овкусява се с черен пипер и сол и се поръсва със слънчогледови семки;
* Поднася се с филия препечен хляб.
Идея: Може да се поднесе и с крутони, но у дома избягваме запечен със зехтин на фурна, нарязан на ситно хляб – крутони. Еднакво вкусно е и с препечена филийка на тостера.