Последни Рецепти
Последни Статии

Пълненият шаран на Ирина

Добавено в Наши гости, Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

Пълненият шаран на Ирина
Рецепта споделена от Irina Andreeva Jolie

pylnen sharan

Продукти
1 шаран
500 г гъби печурки
200 г стафиди
200 г орехови ядки
1 връзка листа целина
1 връзка зелен лук
1 глава кромид лук, голяма или 2 средни
1 връзка магданоз
1 връзка копър
1 и ½ кг картофи
3-4 с.л. олио
Сол на вкус
1 с.л. червен пипер
Морска сол

За украсата:
червен воден лук, морков, репички, зелена салата, домати, лимони, червена чушка, краставица, магданоз

Рецепта за пълнен шаран
• Рибата е почиства много добре отвътре и се изчистват люспите. Натрива се с морска сол.
• Нарязвате гъбите на филийки и ги слагате в голям тиган. Нарязвате кромида на дребно, зеления лук на кръгчета и подправките на ситно.
• Сипвате олио в тигана при гъбите и ги запържвате до полуготовност.
• Слагате кромида и целината и пържите още, докато лука омекне и се позачерви.Разбърквате от време на време.Прибавяте орехите и стафидите. Подправяте със сол и черен пипер. Слагате зелените подправки и след 5 мин. добавяте червения пипер. Отстранявате от огъня.
• С готовата плънка пълните добре шарана. Зашивате внимателно с голяма игла и добре измит дебел конец.
• Поставяте в голяма тава с фолио. Отстрани слагате нарязаните на едро картофи, които посолявате. Поливате шарана и тях с малко олио.Слагате капак от фолио и печете около 40 – 50 мин. в загрята фурна.
• След готовност внимателно отстранявате фолиото. Изчаквате малко да изстине и правите украса от горе споменатите продукти. По всички краища слагате зелена сала. Правите розички от домати с магданоз за листа. При главата правите пръстен от резени лилав лук.Развихрете въображението си и сътворете вашият кулинарен шедьовър.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории