Пълени чушки с ориз и кайма
Добави към моето меню
Пълени чушки с ориз и кайма
Рецепта споделена от Natalia Vaseva
Днес е явно ред на чушките. Ето ги и моите с ориз и кайма…
Начин на приготвяне:
• В загрято олио запържваме до златисто нарязаните на ситно лук, моркови, кайма и прибавяме ориз.
• Задушаваме за кратко и след това прибавяме червен пипер и ситно нарязани домати. Овкусяваме със сол, чубрица, магданоз и по желание с чесън.
• Осоляваме от вътрешната страна чушките и леко ги набождаме с вилица. Пълним ги с готовата плънка и запечатваме с брашно.
• Слагаме отгоре капачето от всяка чушка. Подреждаме ги в тава и заливаме с вода да се покрият 1/3 от тях.
• Печем около 40-45 минути във фурна загрята на 200 градуса.
За соса:
3-4 с.л. брашно
3 бр. яйца
1 ч.ч. кисело мляко
сол и черен пипер на вкус
магданоз
• Разбиваме яйцата с киселото мляко и добавяме брашно. Наливаме бульона от печените чушки при яйчената смес като бъркаме непрекъснато.
• Поръсваме с магданоз и…
Да ви е сладко!