Винен кебап по ловджийски
Добави към моето меню
Винен кебап по ловджийски
Рецепта споделена от Десислава Игнатова
Продукти:
500 г свинск шол
300 г гъби печурки
250 мл.червено вино
2 големи глави кромид лук,
1 морков,
1 чушка, червена капия,
1/2 ч.ч. олио
Ронена чубрица и сол на вкус
Рецепта за винен кебап по ловджийски
• Свинскитя шол се нарязва на малки кубчета
• Лукът,моркова и чушката на едри полумесеци, гъбите на две.
• В дълбок тиган се сгорещява олиото.Слага се месото, налива се 1/2 ч.ч. вода и се добавя малко сол.
• Така се задушава с капак около 10 минути.
• Добавят се червеното вино, всички зеленчуци и чубрицата. Покрива се отново с капак и се задушава до готовност – около 10/15 минути. Сервира се поръсен с щипка чубрица и чаша червено вино.
Добър апетит!