Пълнени картофи с гъби и орехи
Добави към моето меню
Пълнени картофи с гъби и орехи
Рецепта споделена от Irina Andreeva Jolie
Продукти
2 големи картофа
250 г гъби печурки
100 г орехови ядки
100 г краве масло
150 г кашкавал
½ връзка копър
4 щипки червен пипер
Смелен черен пипер и сол на вкус
250 г чери домати
1 краставица
100 г краве сирене
½ връзка магданоз
1 с.л. зехтин
1 ч.л. балсамов оцет
Рецепта за Пълнени картофи с гъби и орехи
• Сварявате картофите цели, небелени като внимаване да не ги преварите, за да не се разпаднат.
• Отрязвате ги всеки на две половини по диагонал.
• Издълбавате част от вътрешността внимателно.Трябва да се получат четири картофени купички.
• В горещ тиган слагате маслото да се разстопи. Прибавете измитите и нарязани на кубчета печурки. Задушавате ги в маслото.
• Преди да започнат да се пържат сипвате начупените на дребно орехови ядки.
• Подправяте с черен пипер и сол на вкус. Готвите още около 2 мин. и отстраняване от огъня.
• Намаслявате подходяща тавичка и слагате вътре картофените купички. Пълните ги с гъбената плънка.
• Слагате отгоре на всяка нарязан на ситно копър и настъргани кашкавал.
• Запичате в гореща фурна до зачервяване.След това изваждате и поръсвате с червения пипер.
• Приготвяте салатата като настържете краставицата по диагонал с белачка. Нагъвате така получените ленти от едната страна на чинията .Слагате чери доматчетата (по големите разполовете, а по-малките оставете цели) и сиренето на малки кубчета.
• Овкусете със сол и полейте с малко зехтин и балсамов оцет.Сложете по един пълнен картоф в порция и сервирайте.
рецептата е подходяща за пикник