Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета октомври 2013

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Лунна диета октомври 2013

Октомври е месец на есента, от топли дни със слънце до дни сиви и дъждовни. В края на месеца е и смяната на часовото време и вечер става тъмно.
Това е и причината през есента да се влошава настроението.

Есенната депресия – настъпва през есенните месеци октомври и ноември. Свързана е с дефицит на естествена слънчева светлина, което от своя страна води до намалени нива на хормона на щастието – серотонин. От друга страна, в кожата ни се синтезира по-малко количество витамин D, което ни прави особено чувствителни и изнервени.
По-малкото количество естествена светлина води и до повишение на количеството на хормона мелатонин, който е отговорен за телесната температура, съня, чувството за глад, с което се обяснява и повишеният апетит през есента.
Как да се справим с есенната депресия? Като се радваме на всеки слънчев ден, следим за храненето си, да е балансирано и с повече свежи плодове и зеленчуци, движим се активно, пазим позитивното настроение и създадем малко повече цвят и дома и на работното място – тук и един букет от есенни листа или хризантема създават повод за усмивка.
Октомври е красив месец , а и метеоролозите обещават циганско лято, затова намерете време за
– разходка в парка
– излет в планината – Витоша е до София и е много красива през есента
– барбекю с приятели на открито
– да съберем кестени, шипки, жълти листа и да внесем малко от красотата на есента в дома…

Казват, че есента, късната есен не е подходящо време за диета
По-важното е да се храним балансирано и да живеем активно. Октомври е изобилие от плодове и зеленчуци – ябълки круши, грозде, тикви, кестени, вече има броколи, карфиол и последните домати от градината. А колко вкусни, цветни и топли рецепти могат да се приготвят с тях.
И имаме един верен помощник – лунната диета – един ден в седмицата да бъдем само на вода, билков чай и пряснозицедени сокове. Това е достатъчно за да почистим нашия организъм и да поддържаме желаната форма.

пълнолуние
Пълнолуние, сн. Диана Русева
Лунни фази октомври 2013 г
5 октомври 2013 – 03:35:44 ч. – новолуние
12 октомвр 2013 – 02:03:29 ч. – първа четвърт
19 октомври 2013 – 02:38:46 ч. – пълнолуние
27 октомври 2013 – 02:41:44 ч. – последна четвърт

Колкото повече слънце, светлина и движение има, толкова повече са усмихнатите и весели лица. От това с каква нагласа започваме своя нов ден и как възприемаме света около себе си се определя и настроението.
Всеки сезон крие свое очарование и в цветните есенни дни можем да открием много хубави неща

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории