Пълнени меденки
Добави към моето меню
Пълнени меденки
Рецепта споделена от Валентина Кисьова
Продукти:
800 г брашно
2 яйца
1 ч.ч. захар
½ ч.ч. мед
½ ч.ч. олио
1 ч.л. канела
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.ч. прясно мляко
125 г краве масло
Начин на приготвяне:
• Брашното се изсипва в голяма купа. Прави се кладенче и се слагат яйцата, захар, мед, канела и сода. Замесва се средно твърдо тесто, ако е необходимо се добавя още малко брашно, ако лепне тестото
• От тестото се правят малки топчета, колкото орех, които се подреждат, като се оставя разстояние между тях в тава за печене (намазана с олио или застлана с хартия за печене)
• Пекат се на средна фурна на 170 градуса. Не бива да се препичат
• Когато извадите меденките от фурната ги оставете около 30 мин. След което ги издълбайте с чаена лъжичка
• От трохите, краве масло и прясно мляко пригответе крем като ги месете. С този крем се пълнят меденките и слепват две по две
• По желание може да ги украсите с разтопен шоколад или смлени орехи. Стават още по-хубави, ако престоят няколко часа