Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнени печурки

Добавено в Аламинути, Гарнитури

Добави към моето меню

избрани рецепти за
Пълнени печурки
идеални за всяко парти

Пълнени печурки със сирене и кашкавал
12 – 16 гъби
150 гр сирене
2 стръка зелен лук
1 стрък зелен чесън
щипка черен пипер
100 гр кашкавал
2 с.л. олио

* Голяма тава се намазва хубаво с олио;
* На измитите гъби им се махат пънчетата и се редят в тавата с гуглите нагоре,
* Сиренето се смачка и се смесва с нарязаните на ситно зелен лук и чесън. Овкусява се с черен пипер
* Гъбите се пълнят с тази смес и се посипват с настърган кашкавал;
* Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Пълнени печурки със спанак и сирене
12 – 16 печурки
200 гр краве сирене
100 гр замразен спанак
1 -2 стръка зелен лук
1 филия хляб
3 -4 стръка копър
2 с.л. зехтин
1 стрък зелен чесън или 1-2 скилидки
черен пипер на вкус

* Избират се големи хубави печурки, на които се отстраняват пънчетата (от тях може да се приготви гъбен сос);
* От зехтина, счуканите скилидки чесън или нарязан на ситно зелен чесън и копъра се слагат в купа и се смесват. С приготвената марината се натривават печурките;
* Спанакът се размразява. Ако е пресен се измива, нарязва се на ситно и се бланшира;
* Спанакът се смесва със сиренето, нарязания на ситно зелен лук и стритата на трохи среда на филия хляб;
* Печурките се пълнят с плънката. Поставят се в подходяща тава, налива се 100 мл вода и се пекат на 200 градуса до готовност.

Пълнени печурки със сирене и кашкавал
12 -16 печурки
100 гр. кашкавал
50 гр. синьо сирене
50 гр краве сирене
1 – 2 скилидки чесън
краве масло
черен пипер на вкус

* Избират се едри гъби и се махат пънчетата им;
* Подреждат се в тава като във всяка гъбена шапка се слага по малко чисто масло;
* В купа се настъргва кашкавала, кравето сирене, а синьото сирене се нарязва на ситно. Сирената се смесват и се разпределят в гъбите;
* Пекат се в загрята фурна до готовност.

Пълнени гъби със зеленчуци

12 – 16 гъби
100 гр тиквичка, нарязана на ситно
50 гр морков
1 чушка
1 домат
1 стрък зелен лук
1 – 2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
черен пипер на вкус
щипка розмарин
100 гр кашкавал

* Тиквичката се нарязва на ситно. Моркова се настъргва на едро ренде. Чушката се нарязва на ситно. Доматът се нарязва на ситно. Зеленчуците се режат в еотфелни купички;
* Лукът, ако е кромид се нарязва на ситно. Ако е зелен лук се нарязва на ситно и се прибавя накрая в сместа;
* В дълбок тиган се загрява зехтина и се прибавя нарязания на ситно чесън и кромид лук. Разбърква се и се прибавя нарязаната на ситно тиквчика и настъргания морков. разбърква се.
* След 5 мин. се добавя нарязаната на ситно чушка и домат. Овкусява се с подправките. Наливат се 1-2 с.л. вода и след 5 мин зеленчуковата смес се дръпва от огъня;
* С прихотвената зеленчукова смес се пълнят гъбите. Отгоре се слага филийка кашкавал.
* Гъбите се пекат на 200 градуса до готовност.

1 кг едри краски печурки са почти цяла торба. От тях избрах големите гъби за пълнене, а по-малките гъби отидоха за гарнитура на печено месо.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории