Пълнозърнеста питка
Добави към моето меню
Пълнозърнеста питка за Димитровден
Рецепта споделена от Veselina Mikova
Пълнозърнеста питка за Димитровден
Продукти
500 г. пълнозърнесто пшенично брашно
100 г. бяло ( и за доомесване)
20 г, 1/2 пакет свежа мая
1 ч. л. сол
1 ч.л. захар
1-2 с.л. зехтин
350 мл топла вода
Начин на приготвяне
• Маята се разтваря във топла (не гореща) вода, добавя се захарта и зехтина
• Двата вида брашно се пресяват и се прави кладенче, солта се добавя в брашното, бавно се налива водата с маята.
• Замесва се тесто.
• Оставям го да си почине около 10-15 мин. завито с кърпа.
• След, което го разделям на топки и оформям питката.
• Втасва, поръсва се с брашно през сито и се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса.