Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнозърнести кифли със семена

Добавено в Хляб, питки

Добави към моето меню

Пълнозърнести кифли със семена

pylnozyrnesti pitki vyzel
Продукти
600 г пълнозърнесто брашно
1 пакетче суха мая (7 г)
1 ч.л. захар
½ ч.л. сол
2-3 с.л. зехтин
250 мл хладка вода
4 с.л. тиквени семки
2 с.л. слънчогледови семки
2 с.л. ленено семе
2 с.л. сусам

Начин на приготвяне
• В купа се смесват брашното, сухата моя, захар и сол и се разбърква. Добавят се семената и се разбърква
• Добавя се хладката вода и се замесва тесто. Олиото се добавя накрая.
• Тестото се оставя за около 30 мин. да втаса след което се разделя на питки, 10-12
• Всяка питка може да се оформи като кифличка, като възелче – разточва се на шнур, след което се преплита или да се остави като топка, може да се направят нарези отгоре
• Оставят се да втасат до удвояване на обема
• Пекат се на средна фурна на 190 градуса

У дома почти не купуваме хляб. Заради тренировките е в списъка на забранените продукти. Това не означава, че някъде не ни изкушават сутрин банички. Затова, че трябва да се внимава с тестените продукти урока съм си го научила. Преди години в центъра на Разлог си хапнах банички и след това пътя към Вихрен бе труден. Затова колкото се може по-далече от тестените продукти. Ако приготвя нещо е с пълнозърнесто брашно и само за специален повод се прави пита с бяло брашно. Факт е, че трудно се намира качествено пълнозърнесто брашно. Има разлики с бялото брашно, не се пресява, защото има и по-едри частици, затова се разбърква да поеме въздух преди се замеси.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории