Пържени кюфтета рецепти
Добави към моето меню
Рецепта за пържени кюфтета
Всеки има свой как да приготви пържени кюфтета, проверена от опита и личния вкус и предпочитания на членовете на семейството
За вечеря нещо по бързичко кюфтенца пържени, да ви е сладко! Дани Радева
Пържени кюфтета
Продукти:
500 г смляно месо (60% свинско и 40% телешко месо)
1 филийка сух хляб
1 глава кромид лук, малка или 2-3 стръка зелен
1 яйце
3-4 стръка магданоз
Смелен черен пипер и сол на вкус
50 г брашно
100 мл мазнина за пържене (олио)
Рецепта за пържени кюфтета
* Смляното месо (каймата), се омесва с предварително натрошената на трохи филия хляб, ситно нарязаните лук и магданоз, яйце и подправки
* От сместа се оформят кръгли или елипсовидни кюфтета, които се овалват в брашно, изтръскват се леко и се пържат в сгорещена мазнина.
* Поднасят се с пържени картофи и салата според сезона.
Пържени кюфтетата от кайма и картофи
Продукти:
500 г кайма
2 скилидки чесън
1 картоф
1 с.л. кисело мляко
1 яйце
3-4 стръка магданоз
Смелен черен пипер и сол на вкус
50 г галета
1 глава кромид лук
1 филийка сух хляб
1 щипка чубрица
100 мл мазнина за пържене
Рецепта за Пържени кюфтетата от кайма и картофи
• Каймата се омесва с натрошената филийка хляб
• Прибавят се ситно нарязаните лук и магданоз, настърган на дребно ренде картоф, киселото мляко, счуканият чесън, яйцето и подправките.
• Сместа се омесва добре и от нея се оформят кръгли или елипсовидни кюфтета, които се овалват в галета, изтръскват се леко и се пържат в сгорещената мазнина.
Вашите допълнения
• Галина Илиева Кайма от месо, сол, чубрица, черен пипер, лук, яйце, люта чушка, магданоз, галета или среда от филия хляб (накисната във вода ), газирана вода и хубаво омесване
• Slim5 Традиционно ястие, което никой не може да пренебрегне Важна е каймата!
• Tsvetanka Manolova Домашна кайма, счукана скилидка чесън, лук, кимион, пресен магданоз, сол, черен пипер, яйце, среда от филия хляб (накисната в топла вода или мляко) и щипка захар. Стават вълшебни, а рецептата си е лично моя измишльотина
• Blaga Shtereva Хубава кайма, копър на зърна (смлян естествено), риган, черен и червен пипер, ситно нарязан праз. Опитайте, ще си оближете пръстите.
Съвет:
• Избирайте качествена кайма. В магазина помолете да ви смелят за кайма избраното от вас парче месо – свински шол и телешко. Може да се получи повече от 1 кг, но може да разделите сместа примерно в 2-3 пакета по 500 г и да съхранявате във фризера. Така ще имате кайма, когато ви е необходима
• Смесете каймата с подправките и оставете в кутия или загъната във фолио за няколко часа (една нощ) за да се овкуси добре