Пъстърва с хрупкава коричка
Добави към моето меню
Пъстърва с хрупкава коричка
Рецепта Валентина Кисьова
Знаем, че трябва по-често да включваме риба в нашето меню. От друга страна избора на риба не е голям и цената й е по-висока в сравнение с пилешко или свинско месо. Пъстървата е един добър избор – 2 по-големи пъстърви може да се превърне във вкусна вечеря за 4 членно семейство. Как да я приготвим? След като купим я почистваме и най-често – бързо и вкусно за около 20 мин става на фурна. Може да добавим картофи, моркови, тиквички, праз и да я приготвим заедно с културата.
Предлагаме ви една по-различна рецепта
Пъстърва с хрупкава, ароматна коричка
Продукти
4 пъстърви
2-3 с.л. зехтин
Смлян черен пипер и сол на вкус
2-3 филии хляб, сух
Розмарин
Босилек
200 мл бяло вино
50 г краве масло
Начин на приготвяне:
• Пъстървите се почистват. Разрязва се по дължина и се овкусява със сол и смлян черен пипер. Намазва се леко със зехтин
• Посипва се с 2 филии хляб смлени в чопър, с малко зехтин и босилек.
• Подреждат се в тава в която се налива 200 мл бяло вино, слага се клонка розмарин
• Пече се на средна фурна на 200 градуса около 15 мин
Смокините са вкуса на лятото и са по желание